Механизъм за получаване на информация

 

 

  МЕХАНИЗЪМ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

В ДЕТСКА ГРАДИНА №99 „Брезичка “ – гр.СОФИЯ

/ВЪТРЕШНА И ВЪНШНА/

 

І. Информацията е съвкупност от данни относно събития, които имат значение за осъществяване на дейността в ДГ № 99 „Брезичка”- гр. София.

  1. Информацията е необходима на всички нива на дейност и е основа за осъществяване на комуникация, необходима за ефективно изпълнение на възложените задачи.
  2. При изпълнение на поставените цели и задачи, администрацията създава, обработва, използва, съхранява и предоставя информация.

ІІ. В ДГ №99 „Брезичка” е изградена информационна система, която дава възможност за вземане на правилни управленски решения, за точно и прецизно изпълнение на задълженията и за изготвяне на навременни и достоверни доклади относно дейността.

  1. Изградената информационна система, чрез която се събира и разпространява информация, позволява на всяко длъжностно лице в администрацията да изпълнява задълженията си.
  2. Информационна система осигурява своевременно запознаване на служителите от администрацията с точни и конкретни указания и разпореждания във връзка с техните задължения при осъществяване на вътрешния контрол.

а. Входящата информация се завежда от Зав. АТС и докладва на заинтересованите служители.

б. Зав. АТС контролира изпълнението на задълженията от пом. персонал и докладва на директора.

в. Зам. директорите контолират задълженията на педагогическия персонал, съгласно Правилника за устройството и дейността на ДГ №99 и докладват на директора.

г. Главния учител контролира спазване на работното време на служителите на детското заведение и докладва на директора.

ІІІ. В ДГ № 99 „Брезичка”- гр. София има изградени системи за вътрешна и външна комуникация.

  1. Системата за вътрешна комуникация е предаване на информация от долу нагоре по йерархията.
  2. Директорът получава своевременна, уместна, актуална, точна и вярна информация за цялата дейност на детското заведение.
  3. От своя страна директорът уведомява служителите каква информация му е нужна за вземане на правилни управленски решения. От ключово значение е доброто взаимодействие и своевременната информираност между различните КОО и служители, намиращи се на едно йерархично ниво.
  4. Системата за вътрешна комуникация е разделена на две нива:

а. вертикална вътрешна комуникация, а именно от обслужващ персонал до педагогически и директор.

б. хоризонтална вътрешна комуникация като информацията се свежда от Зав. АТС и зам. Директори и главен учител съответно до непедагогически и педагогически персонал.

  1. Системата за външна комуникация е между администрацията с други организации от публичния сектор, граждани и неправителствени организации, медии и представители на частния бизнес – отговаря директора, а лице за комуникация с медиите се определя при отсъствието на директор с нарочна заповед.
  2. Външната комуникация внася допълнителна яснота относно функционирането на системата за вътрешен контрол и постигане на поставените цели на администрацията. Елементи от системата за външна комуникация са ползването на Правно информационните системи “Сиела”, “АПИС”, “Труд и право”, абонаменти за специализирани издания.

 

Настоящият механизъм за получаване на информация в ДГ №99 „Брезичка”- гр. София влиза в сила от датата на подписване на заповедта.